1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято є водночас і приводом нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думок і віросповідання, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.

Сім’я і дитина – це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих є наскрізною лінією в повсякденній діяльності комунального закладу «Чернігівський ліцей» Чернігівської обласної ради. Колектив закладу докладає всіх можливих зусиль для того, щоб вихованці росли здоровими та радісними, і в майбутньому прославляли свою шкільну родину та рідний край.

Відзначення Міжнародного дня захисту дітей в ліцеї відбувалося за активної участі педагогів та вихованців закладу та супроводжувалося проведенням наступних виховних заходів:

– Бесіда з техніки безпеки «Попередження травматизму». Правила поведінки під час масових заходів. Поведінка дитини при виникненні паніки.

– Конкурс малюнків на асфальті «Дивовижна країна дитинства».

– Майстер-клас по приготуванню піци.

– Виготовлення інформаційних бюлетенів з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

– Конкурсна програма «Місце зустрічі – країна Дитинства».

– Фестиваль настільних ігор.

Бажаємо миру і злагоди кожній дитині. Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей!