День пам’яті жертв Голокосту

Голокост – це вісім букв болю і страждань. Цим словом називають геноцид євреїв та інших соціальних груп, вчинений нацистами під час Другої світової війни. Крім євреїв, нацисти також винищували гомосексуалів, психічно хворих людей, інвалідів, радянських військовополонених і всіх, кого нацисти вважали “неповноцінним”.

Крім євреїв, нацисти також вбили близько чверті всіх циган світу, приблизно 10% поляків, приблизно 3 мільйони радянських (включаючи українських) військовополонених, тисячі душевнохворих і непрацездатних.

День пам’яті жертв Голокосту заснований з метою, щоб люди ніколи не забули про злочини нацистів і щоб пам’ять невинно вбитих була вшанована. Його було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН від 1 листопада 2005 року. Україна також брала участь у підписанні документа. Жертв Голокосту щороку згадують 27 січня.

З метою ознайомлення вихованців з сумними подіями Голокосту на Україні, виховування почуття патріотизму, лю­бові до людей похилого віку, бажання вивчати історію своєї країни вихователька Чучвага І.О. провела для учнів 10-11 класів виховний захід, присвячений вшануванню пам’яті убитих під час Голокосту.

Для здобувачів освіти 3-4 класів вчителями-класоводами Домашенко Ю.В. та Юрченко Н.Д. була проведена виховна година “День пам’яті жертв Голокосту”, а також був переглянутий мультфільм “Голодний Дух”.

Класний керівник 8 класу Ребенок О.О., з метою ознайомлення учнів з темою Голокосту як з одним з прикладів жорстокого ставлення фашистів до людей та формавання розуміння того, що мир, життя і злагода людей є найвищими цінностями на Землі, провела для вихованців 8 та 11 класів годину спілкування “Скорботна свічка пам’яті святої”. Також був переглянутий фільм Джона Бойна “Хлопчик у смугастій піжамі”.