“Я маю право!”. Захід в рамках реалізації правопросвітницького проекту

2018 рік був оголошений Президентом України роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Мета проекту – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Необхідно провести масштабну реформу правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я маю право!», є надання українцям безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

В рамках реалізації даного проекту до нашого закладу завітали представники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області. Вони провели семінар-тренінг для учнів старших класів.

Під час заходу вихованцям було розкрито питання реалізації та захисту прав, обов’язків людини і громадянина, які містяться в Конвенції ООН про права дитини, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Присутні під час зустрічі учні та педагоги дійшли до висновку, що розуміти права людини можна як завгодно, проте втілення в життя цих прав залежить від правильних, а головне законних механізмів охорони, захисту та реалізації прав людини і основоположних свобод, які існують як в державі, так і поза ї межами.

Під час проведення заходу його учасники отримали змогу ознайомитися з буклетами про права громадян, боротьбу з домашнім насильством, отримання безоплатної вторинної правової допомоги.