Лекція для педагогів “Профілактика та попередження залучення учнів до “смертельних квестів”. Суїцидальна небезпека”

13 грудня в школі-інтернаті відбулася лекція для педагогічних працівників на тему “Профілактика та попередження залучення учнів до “смертельних квестів”. Суїцидальна небезпека”.

Під час проведення лекціі практичний психолог Божко Надія Сергіївна зосередила увагу присутніх на функціонуванні в соціальних мережах низки так званих “суїцидальних” ігор,серед яких найбільшою популярністю підлітків користуються “Сині кити” та “Червона сова”. 

Також широко та ґрунтовно було розглянуто поняття суїциду як одного з проявів аутоагресії. Педагогам детально розповіли про ознаки суїцидальної небезпеки, надали алгоритм дій по відношенню до людини, яка хоче скоїти суїцид.

Ми живемо в складний час, коли рівень тривоги в суспільстві є дуже високим і саме діти є найбільш вразливою категорією, що можуть легко підпадати під негативний вплив оточення. Знання ознак суїцидальноі поведінки та методів реагування на аутоагресивні дії можуть допомогти  запобігти трагедії, стати запорукою збереження життя та здоров’я підростаючого покоління.