16 днів проти насильства

Щороку з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в комунальному закладі «Чернігівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» дана акція стартувала 25 листопада.

В рамках акції в школі-інтернаті відбулася книжкова виставка «Права дитини-права людини» та  виставка учнівських малюнків «Мої права».

Вчителями та вихователями були проведені години спілкування та виховні години «Закон обов’язковий для всіх», «Я-громадянин правової держави», «Загальна декларація прав людини». Також педагогами були проведені інтерактивні заняття, кінолекторії  та круглі столи «Мої права», «Реалізація прав людини у сучасному українському суспільстві», «Вчись захищати себе».

Практичним психологом Божко Н.С. були проведені тренінгові заняття для учнів різних вікових категорій за програмою «Рівний-рівному» та  «Дорослішай на здоров’я» за модулями «Я та мої права», «Знаємо та реалізуємо свої права», «Феномен людини». Для учнів початкових класів була проведена розвивальна гра «Поганий  ведмідь. Хороший ведмідь». Учні старших класів з завзяттям взяли участь у флешмобі «Я проти насилля!».

В рамках акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  в стінах школи було проведено бібліотечний урок «Знати, щоб жити», урок з елементами бесіди «Вплив ВІЛ-інфекцій на організм людини. Поняття про ВІЛ-СНІД. Толерантне ставлення до людей, що живуть з ВІЛ», була проведена акція «Червону стрічку носять небайдужі». Діти долучилися до участі в обласному конкурсі «STOP-СНІД 2017»

До міжнародного дня інвалідів по класам були проведені просвітницькі заняття «Толерантність врятує світ», створено «Дерево толерантності».

Також до роботи з вихованцями закладу долучились представники державних та громадських організацій, а саме: громадська організація «Ла Страда-Україна» провела заняття для дітей «Національна дитяча «гаряча» лінія», представник служби у справах дітей Новозаводського району  м. Чернігова  та представник Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги прочитали лекції на правову тематику.

Всі учасники навчально-виховного процесу впевнені, що кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю, адже всі ми заслуговуємо на безпечне і комфортне місце у житті,  на підтримку і розуміння оточуючих.