Пізнавальна акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”

Відповідно до річного плану роботи комунального закладу “Чернігівський ліцей” 26 травня 2021 року, в рамках тижня цивільного захисту, напередодні Дня захисту дітей, представники екстрених служб провели пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

До уваги здобувачів освіти та педагогів були представлені чотири навчальні локації, зокрема пожежно-рятувальних та піротехнічних робіт – від Головного управління ДСНС України у Чернігівській області, надання першої невідкладної допомоги постраждалим – від обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також захисту населення під час пожеж і аварій з викидом отруйних речовин – від навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

Діти вивчали правила пожежної та безпеки життєдіяльності, пожежно-рятувальне та спеціальне обладнання, його призначення, власноруч гасили умовну пожежу, ознайомились з алгоритмом дій у разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів та їх характеристиками.

Вихованці закладу моделювали небезпечні ситуації, уважно роздивлялися макети мін та снарядів. Це викликало у дітей, особливо молодших класів, неабиякий інтерес, адже запитань було безліч.

Крім того, учні надавали першу домедичну допомогу постраждалим з різного роду травмами, а також використовували індивідуальні засоби захисту, які рятують життя під час аварій з викидом отруйних та хімічно-небезпечних речовин.

На всі запитання, які задавали діти представникам екстрених служб, були дані вичерпні відповіді та практичні поради.

На завершення заходу діти та керівництво закладу подякували за змістовні й пізнавальні виступи, які популяризують безпечний спосіб життя серед учнівської молоді, а рятувальники для закріплення отриманих знань надали присутнім профілактичні пам’ятки з основними правилами безпеки життєдіяльності.