Навчати толерантності – починайте з себе

16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності, яка серед іншого підтверджує, що толерантність є не поступкою, а розумінням мультикультурності нашого світу, проявом поваги та терпимості. Всі люди за своєю природою різні, але рівні у правах.

Толерантність вимагає справедливості та неупередженості від законодавства, надання кожній людині рівних можливостей для розвитку, проте закони хоча і є потрібними, проте цього часто недостатньо для виховання толерантного суспільства. Найбільш ефективним методом, згідно з декларацією, є виховання толерантності в людей.

Відмінності підкреслюють нашу унікальність, оскільки всі ми відрізняємося за рівнем доходів, захопленнями, зовнішністю, характером, політичними поглядами або уподобаннями в їжі. І це – нормально, це і є світ, у якому ми живемо, подобається нам це чи ні. Об’єднує нас причетність до єдиного суспільства, тому толерантність є необхідною рисою, яка допомагає таким різним людям мирно співіснувати.

Саме тому, з метою розкриття поняття «толерантність», розширення знань та уявлень здобувачів освіти про толерантну поведінку, виховування здатності бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе, 16 листопада 2022 року вихователями нашого закладу Лисенок Оксаною Володимирівною та Чучвага Іриною Олександрівною було проведено онлайн-виховний захід для вихованців ліцею «Навчати толерантності – починайте з себе».