Акція “16 днів проти насильства”

В рамках акції «16 днів проти насильства» 04.12.2023 року поліцейські ювенальної превенції Чернігівського районного управління поліції👮‍♀️🚔спільно з поліцейським сектору протидії домашнього насильства👮‍♂️🚔 провели в Чернігівському ліцеї Чернігівської обласної ради🏫 урок «Вільні від насильства».

🔹«Свобода від насильства є основним правом кожної людини і ніхто не повинен його порушувати» – з таким гаслом поліцейські розпочали цікавий і пізнавальний урок для учнів👧👶.

🔹Правоохоронці розповіли дітям про важливу участь поліції у запобіганні та протидії домашньому насильству, а також про інші служби допомоги, які працюють з людьми, що зазнали домашнього насильства. Поліцейські з учнями на різноманітних прикладах розібрали маркери, що свідчать про вчинення домашнього насильства та визначили як можна попередити та зупинити такі негативні прояви.

🔰Окремо доповідачі зупинились на питанні булінгу✊🏻, адже з кожним днем зростають випадки звернень до правоохоронних та інших уповноважених органів державної влади саме з приводу складних стосунків у школі😢🧒🏻, у звʼязку з чим важливо розрізняти поняття «булінгу»🙇🏻 та «конфлікту»🗣, розуміти чим вони характеризуються та звичайно як діяти, якщо Ви все ж стали жертвою «булінгу»⚠.

По закінченню заходу діти отримали від поліцейських 👮‍♀️👮‍♂️тематичні брошурки 📔з контактами служб, куди можна звертатися за допомогою у разі вчинення домашнього насильства.