Зустріч із співробітниками ювенальної превенції

Аби підростаюче покоління знало про свої права, а також про наслідки насильства та булінгу, співробітники ювенальної превенції та сектору протидії домашнього насильства Чернігівського райуправління спільно з соціальним педагогом закладу днями провели заняття з учнями 5-7 класів ліцею.

Основною метою таких зустрічей є попередження і припинення насильства та жорстокого поводження з дітьми та підлітками в сім’ях, навчальних закладах і громадських місцях.

Під час зустрічі поліцейські розповіли дітям про домашнє насильство, булінг та жорстоке поводження з дітьми. Також школярі отримали інформацію, як себе захистити та куди при необхідності звернутись за допомогою. Лекція була пізнавальною та дуже цікавою, бо правоохоронці розповідали не тільки теорію, а й конкретні ситуації з якими стикалися в процесі своєї діяльності.

Діти брали активну участь в обговоренні різних ситуацій, пов’язаних з домашнім насильством та булінгом. Наприкінці зустрічі поліцейські закликали неповнолітніх завжди пам’ятати, що насильство не можна терпіти, а потрібно протистояти йому, повідомляючи про ті чи інші події, що можуть становити загрозу життю та здоров’ю за номером 102.

Поліція наголошує: “Домашнє насильство – це не внутрішньо сімейна справа чи особливості родинного спілкування. Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати. Якщо ви страждаєте від домашнього насильства або є свідком цього явища – телефонуйте на лінію 102. Ваші дії допоможуть врятувати життя!”