Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Знання, що рятують життя…
День ЦЗ особливо актуальний під час повномасштабної війни, адже від дій російської агресіі часто страждає саме мирне населення.
Сьогодні, як ніколи, на часі вміння надавати домедичну допомогу собі і тому, хто поруч.
Саме з цією метою з 22 по 26 квітня 2024 року, у нашому навчальному закладі був проведений «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».
В рамках цього тижня педагогічні працівники провели інструктажі з безпеки життєдіяльності та правил поведінки в громадських місцях, у школах під час занять та перерв в умовах військового стану в країні та під час повітряних тривог. В цей складний для всіх час, актуальними стали бесіди про вміння убезпечити себе в критичних ситуаціях.
З цією метою в ліцеї фахівцями були проведені практичні заняття, а саме: начальник обласного методичного кабінету ( БЖД населення ) Моргун Тетяна Володимирівна та інструктор з ПД Чернігівського обласного ТОВ Червоного Хреста України Пилипенко Алла Петрівна з надання першої домедичної допомоги.

Також були запрошені фахівці з «Чернігівського базового медичного коледжу» Рибальченко Вікторія Олександрівна – заступник з навчальної роботи, Кульчицька Наталія Володимирівна – викладач хірургії та студенти 2 – го курсу, які провели з вихованцями нашого закладу практичні заняття з легенево – серцевої реанімації та надання ПД при кровотечах.