1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Міжнародне гасло ООН цього року:  Ліквідувати нерівності. Покінчити зі СНІДом. Припинити пандемії.

В Україні близько 257 тисяч людей живуть з ВІЛ, і майже 70% із них знають про свій діагноз. Але все ще кожен третій українець або українка не знають про свій ВІЛ-статус.

Без сміливих дій проти нерівності світ ризикує не досягти цілей щодо припинення СНІДу до 2030 року, а також затяжної пандемії COVID-19, соціальної та економічної кризи, що наростає.

Минуло вже сорок років з моменту реєстрації перших випадків СНІДу, але ВІЛ-інфекція все ще залишається глобальною загрозою. Світ відстає від виконання спільних зобов’язань щодо викорінення СНІДу до 2030 року, і справа не в нестачі знань чи коштів, а в структурній нерівності, яка перешкоджає ефективному застосуванню перевірених рішень для профілактики та лікування ВІЛ.

Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Наш заклад не залишився осторонь відзначення  Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Так, працівники та вихованці доєдналися до акції «Червону стрічку носять небайдужі».

Практичний психолог закладу Глузд Інна Сергіївна провела низку заходів.

Для вихованців 6-8 класів у вайбер-групі було організовано вікторину «Що ти знаєш про СНІД?»

Серед вихованців 1-5 класів був проведений конкурс малюнків

Для учнів початкових класів було проведено онлайн-зустріч з використанням презентації: «Про СНІД для малюків».

З учнями 9-11 класів був проведений онлайн-тренінг: “Ми – проти СНІДу, Ми- за життя”.